уторак, 24. јун 2014.

Priča o leptiru



Човек је пронашао чауру од лептира . Једнога дана се појавио мали отвор на чаури . Он је седео и посматрао лептира неколико сати , јер се лептир борио да протури своје тело кроз мали отвор . Онда је стао , као да не може да иде даље .

Човек је одлучио да помогне лептиру . Узео је маказе и исекао преостале делове чауре . Лептир се појавио лако али је тело било отекло а крила згрчена .
Човек је наставио да га гледа , очекујући да ће се сваког тренутка крила увећати и проширити довољно да подрже тело ,али то се није десило ! У ствари, лептир је провео остатак свог живота пузећи около .Никада није био у стању да лети .
Човек у његовој доброти и журби је ограничио борбу која је захтевала од лептира да се пробија кроз отвор чауре јер је то неопходно да течност из тела пређе у крила .Тек тада је лептир спреман за лет .
Понекад су борбе управо оно што нам је потребно у нашим животима . Пролазити кроз живот без препрека нас обогаљује. Нећемо бити јаки као што смо могли бити и никада нећемо полетети .


Нема коментара:

Постави коментар